2009-07-28

БАЛКАНСКИ ФОТОГРАФСКИ ФОРУМ - ПРЕД МЕН, 2009

ПРЕД МЕН е събитие създадено от фотографи, за фотографи.

С фотографски пленер – ПРЕД МЕН, ние студио за визуални проекти CREATIVE HALL и верига магазини PHOTO SYNTHESIS, си поставихме за цел да създадем поредица от инициативи и събития, представящи различни страни от съвременното фотографско изкуство.

Амбицията ни като организатори е с разнообразие от формати, да бъде изградено специализирано пространство за изява на автори, вълнуващи се от фотографското изкуство във всичките му форми. Същевременно БАЛКАНСКИ ФОТОГРАФСКИ ФОРУМ - ПРЕД МЕН ще представлява и галерия, където всеки от представените автори ще може да изрази своя индивидуален почерк.

След успешната реализация на миналогодишния национален конкурс, амбицията ни за надграждане на събитието е факт и тази година авторите в „ПРЕД МЕН - 2009” ще са фотографи от няколко балкански държави. Българи, румънци, гърци, турци и македонци, ще се съберат и с помощта на изразните средства на фотографията, ще излязат от рамките на класическата портретна и постановъчна фотография и ще могат да покажат себе си чрез лицата, които снимат.

За да бъде истинско предизвикателството, ние като организатори, ще предоставим възмозможността пред обектива на авторите да застанат известни български актьори, професионални модели от EXPOSE MODELS, както и хора от артсредите на страната ни.

Всяка година БАЛКАНСКИ ФОТОГРАФСКИ ФОРУМ - ПРЕД МЕН дава възможност за изява, като подпомага млад български автор, занимаващ се с фотография. В първото издание на пленера честта се падна на Иван Манчев, един наистина интересен млад автор, който определено има бъдеще.

Организаторите на събитието учредяват и ежегодна почетна награда - БАЛКАНСКИ ФОТОГРАФСКИ ФОРУМ - ПРЕД МЕН, която ще се връчва на личности и организации с принос в развитието и популяризирането на фотографското изкуство в България. Първото отличие бе връчено в навечерието на официалната изложба на събитието, през октомври 2008 г., на г-н Юри Трейман.

.... очаквайте скоро допълнителна информация за БАЛКАНСКИ ФОТОГРАФСКИ ФОРУМ - ПРЕД МЕН, 2009!